Инвеститор от Литва избра Индустриална зона Загоре“, за да развива 

...
Инвеститор от Литва избра Индустриална зона Загоре“, за да развива 
Коментари Харесай

Компания от Литва посрещат в Индустриална зона „Загоре“ 

Инвеститор от Литва избра Индустриална зона „ Загоре “, с цел да развива  стартъп произвеждане на профилирана технология в услуга на хранително-вкусовата индустрия. Благодарение на нея ще бъде осъществена обработката на богат подбор от хранителни артикули със опазване на техните качества и свойства. Посредством QR код, съдържащ информация с характерностите на продукта, той ще бъде третиран по най-хубавия метод. Технологията е с взор към модерното, забързано всекидневие, с внимание към все по-популярните привички за здравословно хранене и всекидневие. Инвестиционното желание на задграничната компания е обвързвано с разширение на активността ѝ и нашарване на производството с нови артикули, както и завземане на нови пазари. 

Компанията „ Стелас БГ “ ООД има намерение да закупува артикули от локални и районни производители. В начален стадий производството ще бъде единствено за експорт. Към сегашния миг компанията няма посланичество в Европа. Инвеститорът е направил свои изследвания и огледи на терени в разнообразни градове в страната, спирайки се на Стара Загора и зона „ Загоре “. Наличието на връзки, близостта до пътни връзки и добре проведената индустриална среда са измежду преимуществата, които го насочват за осъществяване на произвеждане в града на липите. 

Общинските съветници на Стара Загора, както и акционерът „ Национална компания индустриални зони “ ЕАД, дадоха своето единодушие и след извършен конкурс се мина към същинската продажба на терена. „ Вече няколко високотехнологични производства избраха Стара Загора и Индустриална зона „ Загоре “ – поредна сериозна поръчка за бъдещото позициониране на града ни и одобряването му като място за бизнес,  научна и развойна активност в разнообразни области. Благодарение на постоянните индикатори досега и положителния капиталов климат в града имаме вероятност за напредък и стабилно развиване. Това е плод на целенасочени старания на кмета Живко Тодоров, на отдел „ Инвестиции “, както и на нашия екип “, акцентират от Институт по зоология „ Загоре “. 

Към днешна дата, площите в индустриалната зона са осъществени на 90%. Инфраструктурата е изцяло построена, направиха се няколко промени по избор на съответни вложители. Индустриална зона „ Загоре “ е взаимен план на Община Стара Загора и „ Национална компания индустриални зони “ ЕАД. На територията на зоната свои капиталови планове извършват 8 компании. Две от тях са на финала на своето строителство, а останалите са в стадий на планиране.

Индустриалната зона обгръща 115 дка повърхност и е ориентирана най-вече към развиването на дребни и междинни предприятия, защото парцелите са с величина сред 5 и 15 дка. Заявените вложения надвишават 40 млн. лв., а работни места, които са разкрити или следва да бъдат разкрити, са към 300.

Амбицията е да бъдат добити нови терени,с  което да се даде вероятност на компании, търсещи по-големи площи. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР